Am mai postat intr-un articol anterior, cateva imagini spion a noilor Avid Code. Acum avem detalii tehnice si fotografii oficiale  cu noile modele.Noul Code a fost pus la dieta, mai precis 410 grame (frana fata/PM) fata de modelul actual care are 450 grame in aceeasi varianta. Asta deja este un castig foarte mare, mai ales ca reprezentatii Sram au declarat ca frana nu a pierdut deloc la capitolul putere, ba chiar are o forta si o modulatie mai buna.

Toate acestea se datoreaza datorita implementarii tehnologiei TaberBore in cadrul manetei de frana si a etrierului care a fost construit de la zero. Acesta va fi compus tot din doua bucati. Maneta de frana va fi compatibila in continuare cu sistemul Matchamker pentru a permite montarea manetelor de schimbator Sram, in vederea scaderii de greutate. Levierul de frana va putea fi reglat fata de ghidon fara nici o scula, la fel si Pad Contact-ul, ca si in cazul franelor Elixir si XX.

Code-ul va avea si un fratior mai mic: Code R, a carui maneta va fi aproape identica cu cea a Elixirului R, iar greutatea lui va incepe cu 395 de grame in functie de disc si adaptor.

Ambele modele vor incepe sa fie disponibile pe piata dupa data de 1 August 2010.

One thought on “Avid Code 2011 – detalii oficiale

  1. Mircea

    Multumim de post, tine-o tot asa cu stirile de ultima ora 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.