Crank Brothers este o firma cunoscuta celor care au de-a face cu mania gramelor in special pentru pedalele lor.Chiar daca nu sunt cele mai rezistente pedale in timp sunt apreciate pentru greutatea scazuta si eficienta in caz de noroi. Dupa mai multi ani Crank Brothers sa zicem mai ciobaneste, s-a apucat, de fabricat si roti, angrenaje, butuci pedalieri, tije de sa, cuvetarii, iar pentru 2011 pe langa faptul ca vor lansa noi modele de pedale, se arunca si in productia de ghidoane, pipe si alte noi produse.

In acest articol ne vom referi strict in ceea ce priveste noile pedale, urmand sa revenim cu un articol referitor la restul componentelor.

Noile tehnologii implementate fara nici un fel de intretinere a pedalelor, i-au facut pe cei de la Crank Bros sa ofere pentru produsele ce vor urma sa apara pe piata o garantie de 5 ani ! Pentru modelele din prezent se stie ca pedalele lor au nevoie de un service anual, greu de justificat, mai ales din pricina pretului.

Pedalele vor fi catalogate astfel, in functie de pret: 1, 2, 3 si 11 si in SUA vor fi disponibile de la sfarsitul acestei luni. Oare vine 2011 mai repede?

Produsul care a lansat propriu zis Crank Brothers in 2001 a fost modelul EggBeater. De-a lungul timpului au existat mici modificari si tunninguri insa nimic semnificativ. Modelul 4Ti cel mai scump din aceasta gama va fi schimbat. Daca va avea un alt look, un alt ax, pe scurt vor fi imbunatatite vor primi si alt nume: 11. Limita de greutate se va pastra dar va creste la 90kg, greutatea lor fiind dee 174gr.

Designul nou este implementat si in cadrul modelului Candy, care arata … dulce, asta daca ne e permis sa folosim un oarecare limbaj romanticos/copilaresc, depinde cum il interpretati.

Axul lor este scurtat cu 2mm iar pentru modelul Candy 11, greutatea se anunta a fi de 226grame, ceea ce pentru o pedala cu o platforma, fie ea si mai mica, e chiar ok.

Noul obiectiv a celor de la Crank Brothers se pare a fi durabilitatea produselor, acesta fiind cel mai important motiv al schimbarii, designul avand rol mai mult decat estetic, dupa cum au declarat oficialii companiei.

Curand vom mai reveni cu noi detalii, preturi si gramaje, in special daca vor fi solicitari din partea voastra. Pana atunci va lasam sa va delectati cu fotografiile noilor produse.

Photo si info: Matt Pacocha/BikeRadar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.