Stiu ca toti sunteti obisnuiti ca Formula sa aiba frane bune si usoare, cum e cazul modelul R1, unul din cele mai usoare de pe planeta. Se pare insa ca se vor axa si pe alte produse.Sa continuam cum e normal, adica prin ceea ce Formula s-a facut cunoscuta, adica franele disc, la Sea Otter in acest an ei si-au prezentat modelul R1 pentru 2011. Frana are un piston mai mare, dar oval, pentru o forta mai mare insa care sa nu afecteze integritatea rotilor.

Maneta de asemenea are un look modificat, cu un reglaj de pad contact si traditionalul reach adjust. Cel mai probabil in viitorul apropiat va aparea si o optiune, si anume levierul de carbon, care va mai salva cateva grame.

Una din noutatile celor de la Formula sunt noile roti. Avand in vedere ca noul trend e ca riderii de XC sa foloseasca cauciucuri tubulare, arhicunoscutele baieuri de la sosea, vor veni pe piata cu niste roti tubulare de carbon. Jantele vor avea undeva la 220 de grame (mai au de unde sa scada oare?) Roata fata va avea 585 de grame iar cea de spate 750, ceea ce inseamna ca butucii sunt putin grei. Spitele vor fi Sapim CX Ray,

O alta noutate va fi suspensia. Fara un nume, momentan, probabil asteptand botezul, va avea o cursa de 80/100/115, reglabila in interiorul furcii si o greutate de aproximativ 1350 de grame. Ceea ce o face mai usoara decat Sid-ul World Cup de 2010. Bratele vor fi de 33 de mm, si vor exista reglajele de blocaj si rebound la indemana rider-ului.

Sa speram ca Formula nu se va zgarcii la detalii in lunile ce urmeaza si la Eurobike sa putem si sa pipam noile “jucarii” pentru ca se stie ca intre copii si oamenii mari singura diferenta e doar pretul jucariilor.

foto si info: singletrack world

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.