Nu de putine ori am vazut si m-am intalnit cu intrebari: ce fel de sa mi se potriveste? Astazi venim cu un review care v-ar putea sa va decideti pro sau contra uneia dintre cele mai vandute sei din ultimii ani: Selle Italia SLR Titanium.

Acest model, care este disponibil publicului larg de ceva ani, mai precis din 2000, este si unul din cele mai apreciate de ciclistii de pretutindeni, fie ca sunt de sosea sau mountainbikeri. Disponibil in mai multe variante, am avut ocazia sa testam in decursul a 3 ani (DA, 3 ani) 2 variante a modelului SLR Titanium.  Vom avea parte si de comparatii fata de modelul anterior astfel ca voi sa va decideti daca e o sa buna sau nu pentru voi.

Aceasta sa are un stil rafinat, combinand proprietatile carbonului, in special elasticitatea si greutatea scazuta, cu sinele de titan si pielea naturala. Desi este specificat ca ar avea 135 de grame, pare-se ca au un cantar care cam da rateuri, dupa cum se poate observa din pozele postate in galeria noastra. Desi proba cu detectorul de minciuni in raport cu greutatea nu a prea fost trecuta, trecem si noi cu vedera acest lucru si spunem ca totusi are o greutate bunicica. Latimea de 131mm si lungimea de 275mm o fac o sa comfortabila aproape pentru oricine. Ideea este ca aceasta sa fie achizitionata NOUA, pentru a se forma dupa formele voastre, pentru ca odata formata, aceasta nu isi va schimba forma, decat in cazul uzurii normale sau a accidentelor.

Pana sa ajunga pe rafturile magazinelor, seile Selle Italia sunt lucrate si verificate manual, controlul calitatii fiind foarte strict. Ba mai mult indeplinesc standardele ISO 9001:2000.

In decursul celor 3 ani seile testate au parcurs mai bine de 30.000 de km astfel ca putem spune ca acest test este unul obiectiv si corect. Cu exceptia uzurii normale, cauzate atat de simplul riding cat si de unele cazaturi, de cele mai multe ori usoare, saua a rezistat foarte bine. Pielea nu s-a rupt, mai ales ca a fost intretinuta comform instructiunilor, lucru care de foarte multi e neglijat, pe motiv ca “lasa ba, ca stiu io”. Fiind testate de noi, s-au format dupa “formele” noastre si astfel ca au fost comfortabile atat pe sosea (distanta maxima parcursa intr-o zi fiind de 150 de km) cat si pe offroad (maxim 120 de km). Toate acestea in combinatie cu un pantalon de bicicleta adecvat si de calitate. Folosirea unei creme de protectii impotriva iritatiilor ajuta si mai mult la comfort, cat si la intretinerea pielii de pe sa.

Desi am putut alege intre sine de carbon sau titan, la recomandarea celor de la Selle Italia, am ales cele de titan, fiind mai rezistente in timp, cat si in cazul unor accidente. Astfel ca nu am intampinat probleme cum ar fi tije indoite sau rupte, flexibilitatea titanului ajutandu-ne oarecum.

Pielea naturala ajuta de asemenea, oferind un suport mai bun, fata de materialele sintetice. Singurul dezavantaj pe care l-am gasit este legat de grafica “pictata” pe sa. Aceasta incepand sa se stearga dupa aproximativ 3-4 luni de folosire. In cazul in care prindeti un sezon ploios si noroios aceasta grafica ar putea disparea de sub voi si mai repede. Pentru o sa de o asemena calitate pretul este relativ ok, cu mici eforturi financiare putand fi achizitionata de orice pasionat de lucruri bune si usoare.

Insa trebuie retinut ca seile nu se potrivesc oricum si oricui, fiecare fiind diferit din punct de vedere anatomic, astfel ca noi le recomandam mai mult pentru concursuri, pentru ture/maratoane/etc. existand si alte modele, care chit ca sunt mai grele fac o treaba ceva mai buna.

Poze: Light-bikes.ro

One thought on “Test: Selle Italia SLR TT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.