Ei bine, nu e vorba de nici o alta disputa politica, de nici o alta cearta sau renumarare a voturilor. Este vorba de bicicleta unui om, foarte pasionat de ceea ce face. Multi il stiti, e vorba de Eliflap.

Cand e vorba de tunning la Cannondale-uri, el este unul din cei mai pasionali, doar e vorba de spiritul latin aici nu? De aceea ne face o deosebita placere sa ii adresam cateva intrebari, celui care are cel mai usor Cannondale Scalpel din Europa, daca nu si din lume (ok, informatia nu e verificata 100%, si nici nu includem prototipuri de fabrica pe aici). Sa vedem ce are de zis:

Light-bikes: Toata lumea te cunoaste datorita pasiunii tale pentru bicicletele Cannondale. Cum si cand a inceput?

Eliflap: A fost dragoste la prima vedere in anul 2001, cand am inceput sa ma dau cu mtb-ul.

Light-bikes: Dar pasiunea ta pentru biciclete usoare, cum a inceput?

Eliflap: Pai am descoperit cateva site-uri si forumuri, si am inceput cu Scalpelul 3000. Am gasit metode usoare de a scoate grame din bicicleta si astfel am inceput sa scot gram dupa gram, invatand zi de zi.

Light-bikes: Ce bike din colectia ta iti place cel mai mult?

Eliflap: Imi iubesc Scalpel-ul. A fost prima mea bicicleta “serioasa” si pentru ca este un 3 in 1: rigida, hardtail si fullsuspension.

Light-bikes: Deoarece acest mic interviu este legat de Scalpelul tau “Purple”, ne-ai putea spune cand ai inceput sa-l tunezi si cand te vei opri?

Eliflap: Lucrez la proiectele mele in timpul liber, pe primul loc fiind familia, munca si ridingul, insa procurarea pieselor care le vrei poate dura destul de mult si intarzierile sunt iminente. Pentru CAAD 3-ul meu spre exemplu a durat 3 zile, Pentru Scalpelul Gold 3 luni, insa nu cat dureaza conteaza, ci sa iti placa sa lucrezi la proiectul tau.

Light-bikes: Ce-ti place cel mai mult la Cannondale?

Eliflap: Imi place cum simt cadrul sub mine: marimea gatului furcii, a monoblocului, inovatiile si testele (cum ar fi Lefty-ul si BB30) dar foarte mult imi place si procesul de sudare a aluminiului: tevile sunt curatate, finisate, si sudura e minima si liniara, un lucru de care te indragosteti usor.

Light-bikes: Ce preferi la un bike? sa fie usor sau rezistent?

Eliflap: Sa fie usor bineinteles, unele piese cedeaza? le inlocuim !

Light-bikes: Tuningul e un lucru destul de complicat. Unde crezi ca un rider nu ar trebui sa abuzeze de acest lucru, pentru ca ar putea sa-si riste viata?

Eliflap: Tuningul e un mod de viata in mtb. Fiecare are stilul lui de a trai alaturi de bike-ul lui .

Light-bikes: Crezi ca vei participa si la concursuri cu Scalpelul tau? Sau preferi plimbarile si turele?

Eliflap: Nu pot zice ca iubesc cursele, dar anul acesta voi participa la cateva. Imi place anduranta si am planuit o cursa de 85km cu 4200m diferenta de nivel in Iunie, una de 110km cu 3900m diferenta de nivel in Iulie, o cursa de 24h solo in aprilie si o alta cursa de 6h in Iunie. Sper sa supravietuiesc, asta e telul meu.

Light-bikes: Ce stii despre Romania? Ai veni la pedalat si in Romania?

Eliflap: Nu am fost niciodata in Romania, pentru ca prefer zonele calde la ocean ca sa scap de iernile friguroase din Italia, dar o excursie pentru a cunoaste cativa “weight weenies” din Romania ar fi o idee foarte buna.

Light-bikes: Ai ceva anume de zis celor care au citit acest scurt articol?

Eliflap: Sfatul meu: imbunatateste-ti bike-ul in fiecare zi. Te face sa te simti mai bine si sa mergi mai bine…. ahhhh si incurajati-l pe Mutu, Fiorentina fiind echipa mea de suflet.

Nu ne ramane decat sa ii multumim lui Eliflap pentru timpul sau si sa va invitam sa ii vizitati blogul cand aveti timp si galeria noastra pentru a vedea configuratia bicicletei sale.

3 thoughts on “Flacara violet(ă) ataca !

  1. Maus

    Bai ,asta e de-al meu…

  2. …si eu care ma bucuram ca e geto-dac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.