Un bike facut pentru a castiga. Usor, rigid, puternic si rapid. La doar 7.25kg Flash-ul este un o masina de curse. In combinatie cu Lefty, cea mai buna furca de pe planata, aceasta bicicleta este cel mai eficient si mai usor hardtail din scena Cupei Mondiale.

Noul Flash de carbon este fabricat dintr-o fibra speciala denumita Hi-Mod, special conceputa pentru a fi usoara, rigida si pentru a avea un trasnfer de putere foarte bun. Fiba unidirectionala este folosita pentru a beneficia de performanta inimaginabila. De asemenea Flash-ul are mai multe tehnologii noi dintre care amintim doar de cea care impedica delaminarea fibrelor si de rezistenta mai mare la pietre.

Head tube-ul marit in diametru ofera rigiditate catre jonctiunea spre down tube. Acest lucru ofera o directie foarte precisa. Seat tube-ul este de asemenea marit si ovalizat spre monobloc pentru a mari rigiditatea monoblocului pentru a oferi un transfer de putere incredibil, ceea deja era foarte bun datorita monoblocului de tip BB30.

Designul deosebil ofera Flash-ului un mud-clearance excelent, astfel ca si in cele mai grele conditii de concurs, aceasta bicicleta va face fata cu brio ! Cablul schimbatorului de fata este ascuns, astfel ca acesta va schimba fie ca e inghetat afara sau noroiul e pana la glezna.

Flash-ul are parte si de o tehnologie care ofera rigiditate si o greutate scazuta chain stay-urilor si seat stay-urilor, fiind aplatizate, denumita SAVE.

Ea are rolul si de a absorbi socurile si de a oferi un control marit rider-ului in cazul unor concursuri sau ture lungi.

Flash-ul are o tija de sa de 27.2 care incorporeaza tehnologia SAVE pentru a absorbii si mai mult vibratiile.

Pentru a salva din greutate acest cadru este optimizat pentru o transmisie 2×10, foloseste prinderile postmount pentru un disc de 140mm si drop-out-uri reconcepute pentru a fi mai rigide si mai usoare, dar si sa elmine caldura provocata de frane in timpul unei curse.

Ca sa mai salvezi 16grame,  fata de un schimbator cu prindere E-Type,  schimbatorul de fata e de tip direct mount, adica fara nici un alt colier.

Acest schimbator este disponibil atat de la SRAM cat si de la Shimano.

Deci pe scurt, e conceput sa fie USOR. Foarte usor. Cum s-a reusit acest lucru?

  • Nu este necesar un adaptor de frana
  • Este posibil sa fie montate discuri de 140mm
  • Cable routingul este cel mai usor existent pe planeta.
  • Are tija de 27.2mm
  • Are un angrenaj HollowGram SL, care e cu 75 de grame mai usor decat urmatorul angrenaj disponibil pe piata in acest moment.
  • Are o furca Cannondale Lefty, care de mult este cea mai usoara furca cu travel de 100-110mm de pe planeta, reducand greutatea cu 270 de grame fata de cea mai usoara furca de 1.1/8.

In speranta ca v-am oferit destule motive, pentru a va gandi macar la o investitie de viitor, va rugam sa studiati si voi site-ul celor de la Cannondale si noul Flash sa fie pe lista voastra de posibile achizitii in acest an.

Este disponibil la comanda prin unicul importator Cannondale in Romania – MarosBike.ro

Informatii si poze: Cannondale si SRAM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.