Ashima este o firma relativ noua pe piata din Romania, insa destul de cunoscuta printre cei pasionati de piese usoare. Ei s-au facut remarcati prin discurile lor AiRotor. De asemenea se remarca prin sabotii multi-compound: S.O.S, iar mai nou prin franele lor PanCake, prima frana cu diafragma pe post de piston.

Cum este si normal compania doreste sa evolueze astfel ca se pregateste lansarea si unor frane mecanice: v-brake si manetele aferente, fabricate CNC, foarte usoare pentru cei de “moda veche”, daca putem sa ne exprimam asa.┬áVa fi o concurenta acerba cu ceilalti producatori, insa la pret cred ca vor fi foarte accesibile fata de restu firmelor care au in productie si asa ceva.

Momentan nu sunt informatii legate de performanta sau greutate, insa dupa aspect credem ca vor fi usoare, iar daca e sa ne luam dupa calitatea cu care ne-a obisnuit Ashima, vor fi un real succes.

foto: bikemagic.com

2 thoughts on “Ashima: Old school stuff

 1. easyrider

  Oare vor si frana, sau vor fi copii aproape identice de KCNC?
  Daca nu vor face leverul indeajuns de lung, si frana indeajuns de ranforsata gen travesa de pod, pot ele sa fie mama CNC, ca vor flexa si nu vor frana indeajuns de bine.
  PS. Am incercat KCNC, precum si FRM.

  • light-bikes

   daca si astepti pana sa iasa pe piata o sa poti vedea. noi te vom tine la curent. cat de frane frm, ma gandesc ca poate e vb de extralite…. de frm nu stiu sa fi facut asa ceva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.