Acesta fiind un site romanesc, facut in special pentru iubitorii de biciclete din Romania, ne-am gandit sa prezentam si bike-uri ale romanilor.

Cel care il vom prezenta astazi este a lui Alecs Redes, inginer de sunet la un studio, un pasionat pe care noi il apreciem foarte mult pentru daruirea care o are pentru biciclete si in special pentru gusturile sale rafinate.

Exact cum un francez iubeste vinurile sau foaie gras, sau cum altii mananca trufe, Alecs prefera printre altele Paduano,  o trufa in lumea bicicletelor: scumpa si rara. Fiind fabricate in fiecare an aproximativ 200 de bucati, toate handmade, din titan si carbon. Insa sa vedem ce zice Alecs la intrebarile puse de noi.

Light-Bikes – Cand si cum ai interactionat prima data cu o bicicleta? Ai practicat inainte un alt sport, de fun sau de performanta?

Alecs – Prima data cu bicla a fost pe la 4 ani, mi-o aduc aminte si acum era rosie si avea rotile. Am facut tenis de perfromanta de la 8 la 14 ani si mai toata viata pana la facultate am facut sport

Light-Bikes – Cum ai ajuns sa ai aceasta pasiune pentru bike-uri usoare?

Alecs – Pai pasiunea mea pentru biciclete nu este doar pt cele usoare, am si un Orange de freeride, un Clockwork retro, un AMP B2  un Dahon Jetstream de 10kg etc, toate bicicletele ma pasioneaza nu doar cele usoare, dar recunosc ca in ultimul timp, Paduano a fost in centrul atentiei.

Light-Bikes – Ce preferi prin oras, bicicleta sau masina?

Alecs – Clar bicicleta!

Light-Bikes – Crezi ca vom ajunge si noi, romanii, sa ne schimbam mentalitatea si sa incepem sa folosim mai multbicicletele?

Alecs – Da, cred ca vom ajunge si cred ca in curand. Sunt din ce in ce mai multi biciclisti pe strada si am observat si o mica imbunatatire in ceea ce  priveste  atitudinea soferilor fata de ciclisti.

Light-Bikes – Aceasta prezentare e una speciala, Paduano Bruto, cum ti-a venit ideea achizitionarii unui astfel de cadru?

Alecs – L-am vazut intr-o poza de la Eurobike si am stiut ca tre sa fac cumva sa-l am. Atat de bine m-am inteles cu Francesco Paduano incat acum il si reprezint prin magazinul meu de pe Calea Floreasca, Cyclopedia.

Light-Bikes – O opera de arta cum este bike-ul tau se face pe piese, in mod evident. Cam cat timp ti-a luat sa studiezi
piesele inainte de a ti le cumpara, si de pe unde le-ai luat?

Alecs – Lucrez la paduano din mai 2009 si cred ca abea sapt viitoare va fi gata. Drumul a fost destul de dificil si mai ales costisitor. Piesele sunt cumparate de pe internet in proportie de 99% iar eu ma folosesc si de light-bikes.de de unde afli si poti cumpara foarte multe lucruri interesante.

Light-Bikes – Ce ne poti spune tu despre acest bike, ce nu am precizat mai sus?

Alecs – Are 7860g acum si va ajunge undeva pe la 7780

Light-Bikes – Intr-un final acest proiect va trebui sa ia sfarsit, care e greutatea la care ai de gand sa te opresti ?

Alecs – 7780g, desi se poate si mai jos cu alt cadru si componenete mai usoare, eu cantarind 90kg a trebuit sa fiu foarte atent la capitolul rigiditate. Este foarte mare capcana cu piesele usoare si foarte usor uiti ca trebuie sa le si poti utiliza nu doar uita la ele. Paduano poate fi utilizat 100% de mine, ba chiar am piese scumpe pe comanda facut (Clavicula) care au costat si mai mult si care au durat si mai mult decat in mod normal. Eu cantersc 90kg, in conditiile in care majoritatea pieselor usoare nu sunt recomandate pt mai mult de 85kg.

Light-Bikes – Vor urma si alte proiecte ?

Alecs – Da, un fixed gear!

Light-Bikes – Crezi ca in viitor vei participa si la competitii de mountainbike cu Paduano sau alt bike din colectie?

Alecs – Bineinteles, abia astept “Prima Evadare” din Mai pentru a-l testa cum trebuie pe offroad.

Light-Bikes – Cum crezi ca va evolua aceasta piata in Romania? Facand referire strict la cei pasionati de biciclete usoare.

Alecs – Cred ca cei pasionati de biciclete usoare din Romania pot fi numarati pe degete. Este greu pt ca aceste piese sunt cele de cea mai inalta tehnologie si drept umare preturile sunt chiar absurde cateodata, dar in cazul meu pasiunea a invins ratiunea 🙂

Light-Bikes – Daca printre cititorii acestor randuri, exista si posibili viitor pasionati ca si tine, ce le poti recomanda?

Alecs – Nu stiu daca sunt in masura sa dau sfaturi dar cred ca ar face bine sa citeasca de 5 ori inainte sa cumpere si sa gandeasca de 10 ori inainte sa vorbeasca :-), iar asta se aplica la 90% dintre cei activi pe forumurile de biciclete din Romania.

Mai jos aveti poza ‘proapata’ a bicicletei lui Alecs. Configuratia o puteti gasi in galeria Ligt-Bikes, mai precis AICI.

Cu aceasta ocazie vrem sa va transmitem ca vor mai urma astfel de interviuri, daca le putem numi asa si va vom mai prezenta si alti impatimiti ai gramelor.
foto: Alecs Redes / Robert David (toate drepturile le apartin)

6 thoughts on “Alecs si Paduano

 1. dude

  Insfarsit seriozitati, alex, fraza ultima este mai mult decat superba….

 2. zemi

  Felicitari pentru o pasiune asa puternica, impinsa puternic cu finete pana …hat departe!!!

 3. multumesc

 4. Maximilian

  Interesant articol si buna initiativa cu site-ul, desi nu sunt musai din familia asta. E placut sa vezi si lucruri facute bine! Big ups! 😉

  Mx

 5. light-bikes

  Din pacate, incep sa apara comentarii aiurea. Nu va fi aprobat spre publicare nici un comentariu care nu isi are rostul sau cel care l-a publicat nu isi scrie adresa de email corecta !

  Fiind un site privat, ne rezervam dreptul sa selectam continutul care vrem sa apara pe site, nu ca si idee de cenzura, ci ca si idee de a NU POLUA cu idei si mentalitati invechite !

  Va multumim pentru intelegere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.