De mai de mult am dorit sa vin cu un review la acest model de pedale insa am dorit ca testul sa fie unul de anduranta, sa vedem de ce sunt in stare aceste pedale. Astfel ca s-a reusit sa le testam din Mai 2009 pana in Februarie 2010, in toate conditiile meteo.

Pedalele au o greutate oficiala de 276 de grame pentru varianta cu ax de titan care am avut-o pentru teste. Greutatea pe cantarul nostru a fost de 277 de grame. Pedalele au corpul din aluminiu, cu ax de titan sau otel (acest model are 330 de grame), folosesc trei rulmenti inchisi, astfel ca intretinerea e minima, iar rezistenta in timp foarte mare, au o garnitura pe ax care impiedica praful sa intre inauntrul pedalei si un float al placutei de 6grade.

Dupa prima iesire cu aceste pedale m-am si obisnuit. Au un feeling mai aparte fiind posibila reglare dubla pe fiecare parte astfel putand fii adaptate in functie de fiecare rider in parte.

Pedalele au fost testate la “capacitate maxima” fiind pur si simplu abuzate de ele. Chiar si dupa 9 luni de zile nu au nici cel┬ámai mic joc, cea mai mica urma de slabiciune a arcului, si nici macar praf inauntrul acestor pedale. Singurele urme care pot dovedi folosirea lor sunt cele lasate de papuc sau de pietrele si radacininle din care aceasta pedala a muscat nefiindu-i frica ca s-ar putea strica ceva.

Placuta intra in pedala foarte usor, fara prea mare efort, iar in cazul cazaturilor datorita sistemul de arc SWP, aceasta iese de fiecare data. Nu acelasi lucru il pot zice cand pedalezi in forta, tragand pur si simplu de bike sau cand cobori pe poteci tehnice. Ceea ce cred ca e un lucru bun.

Chiar si pe noroi sau zapada placutele intra destul de usor, chiar daca zona de degajare a noroiul este considerabil mai mica decat la alte modele, chiar si de la Xpedo. In cazul unui noroi lipicios intampinam primele probleme, moment in care incercam sa curatam placuta de pedala sau cu un bat.

Greutatea scazuta fata de multe alte modele de top, cage-ul exterior, toate modurile in care le poti seta, rezistenta in timp le recomanda ca fiind niste pedale excelente atat pentru concursuri de cross country, marathon, ture sau chiar all mountain.

Singurul dezavantaj il consider ar fi legat la modelul cu ax de titan, care nu este recomandat persoanelor cu o greutate mai mare de 85 de kg. Insa pentru acestia exista varianta putin mai grea cu ax de titan.

Astfel pot spune ca aceste pedale sunt foarte bine construite si finisate recomandandu-le celor care vor sa investeasca intr-o pedala care va rezista in timp.

Ramaneti pe faza, pentru ca in zilele ce vor urma, alte teste si review-uri vor aparea pe site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.