Desi pe la noi coltii primvarii abia acum se arata, si soarele incepe sa ne incalzeaza mainile si sufletul, in Cipru, mai precis in Voroklini, a avut deja loc Sunshine Cup XCO, o cursa organizata sub egida UCI, de categoria I.

Roel Paulissen, campionul mondial in 2008 si 2009 la marathon, a fost prezent si el la aceasta cursa pe langa ciprioti, greci, cehi si multi alti rideri care au decis sa isi inceapa sezonul mai devreme. Uite ce a declarat Roel pe site-ul sau personal:

” Am terminat pe 3 dupa ce am avut 2 pene de cauciuc in Sunshine Cup, o cursa de 2h14min.

“M-am simtit foarte bine in cursa, puternic si comfortabil, bucuros sa fiu din nou in pluton. Eram in grupul din fata cand am spart, am cazut si cauciucul a sarit. Norocul meu a fost zona tehnica care se afla cam la 500m. Soukop si cu mine am reusit sa obinem un avans de 20 de secunde fata de urmatori, care din pacate a fost pierdut pe zona de coborare, unde am prins din spate grupul de femei, cursele avand loc in acelasi timp. Nu ar trebui sa stiti ce strigau baietii si cum injurau fetele! Nu am putut trece, am ramas blocati, astfel ca urmatorii ne-au prins din urma. Poate ca organizatorii ar trebui sa se gandeasca si sa nu mai dea startul si la fete si la baieti in acelasi timp.

A urmat si a doua pana in ultimul km. Doi cehi m-au ajuns si au trecut linia de sosire inaintea mea.

Astfel ca prima cursa a sezonul e istorie. Dupa cum am mai spus m-am simtit bine pe durata intregii curse, am incercat sa nu ma depasesc si sa imi ‘pastrez’ picioarele pentru urmatoarele saptamani de antrenamente intense.

Sa concurezi peste 2 ore in prima cursa a sezonului, dupa ca ai venit de la o iarna continentala in primavara Ciprului la temperaturi de peste 20 de grade, nu e foarte usor, multi suferind de crampe. Si eu am simtit picioarele “umflate” spre sfarsitul cursei, dar totul a trecut cu bine, inca odata

Echipa Light-Bikes.ro tine pumnii stransi lui Roel Paulissen cat si echipei Cannondale Factory Racing pentru sezonul 2010. Multa bafta !

Poze si declaratii de pe: roelpaulissen.be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.