Tinem sa continuam in aceeasi nota optimista, si venim prezentandu-va unele din cele mai usoare frane din lume, cele produse de firma Germana THM Carbones. Franele au numele unui os din organismul uman si anume Fibula, la fel cum au facut si cu restul produselor.

Avand o greutate de 110 grame, fara sabotii de frana, si cu o putere buna de franare, apropiata celor produse in masa, tot high end, aceste frane vin in schimb cu o limita de greutate de 110kg, in care trebuie sa intre riderul, bicicleta si eventualul bagaj. Oricum, daca e sa o luam pe firul logic, un bike cu astfel de frane nu va trece de 5,5kg, bagajul nici atat, deci riderul poate avea si 100 de kg, iar franele se vor comporta normal. Pentru a face fata necesitatilor franarii, aceste frane au un ratio diferit de franare, frana de fata avand o putere diferita de franare fata de cea de spate.

Aceasta frana a fost creata din carbon, deoarece maiestria celor de la THM, de a lucra cu acest material este una deosebita, astfel ca nici nu va veti da seama ca aveti pe bicicleta o frana fabricata din carbon. Totusi pretul destul de piperat, o face accesibila pentru putini oameni, in fiecare an fiind fabrica in jur de 500 de perechi, fiecare fiind identificate dupa seriile gravate pe partea din spate a franei.

Drepturi poze si date tehnice: thm-carbones.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.