Ashima, este o firma cunoscuta in special pentru discurile sale de frana super usoare sau pentru sabotii sai S.O.S. Insa aceasta a decis ca este timpul sa intre si pe piata franelor disc hidraulice.

Astfel ca anul trecut la Eurobike a fost lansata prima frana hidraulica Ashima, denumica PCB – PanCake Brake.

Ce aduce nou aceasta frana? Ei bine lipsa unui piston care sa impinga sabotii. Da, ati citit bine. PCB va avea o diafragma care va inlocui sabotii, si va scadea greutatea franei.  De asemena va permite sabotilor sa se retraga foarte repede si mai mult chiar daca etrierul nu va avea mai mult de 25mm!

Toate aceste lucruri avantajeaza productia franei, dar va si oferi o putere mai mare de franare, diafragma avand aceeasi putere cu a pistonului de 20mm. Un alt avantaj major e ca frana nu va mai suferi de “fade” in cazul franarii excesive.

Franele Ashima PCB vor veni standard cu bine-cunoscutele discuri AiRotor in varianta de 160 sau 180mm. Suruburile vor fi din titan si aluminiu pentru a mentine greutatea scazuta.

Se preconizeaza ca in 2010 aceasta frana va fi imbunatatita cu levier de carbon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.