Se poate ca o sticla de ulei de lant sa valoreze 650 de lei?

AbsoluteBLACK Graphen Lube este, pentru sticla de 140ml. Sticluta de 14ml este doar 65 de lei. Dar de ce?

Pentru ca pur si simplu este cel mai avansat din punct de vedere stiintific ulei de pe planeta. Are in compozitie Graphen, pentru a reduce uzura si frecarea dar si pentru a creste durabilitatea.

Avantajele promise de AbsoluteBlack:

  • castig de 5W pentru 900km in conditii de uscat
  • reducerea uzurii transmisiei
  • respinge apa si nu atrage praful
  • dupa ce se usuca, lantul poate fi folosit pana la 1800km cu o singura ungere
  • nu are solventi toxici

Dezvoltarea produsului

Graphen Lube este pe scurt o emulsie de ceara pe baza de apa cu un mix de graphen. Cand este aplicat se afla in stare lichida, dar ajunge aproape solid pe lant.

Aceste emulsii de ceara au fost demonstrate ca au o toleranta mai mare la apa si la contaminarea cu impuritati.

Practic “separa” partile care se misca intr-un lant de la frecare si “umple” imperfectiunile care exista.

AbsoluteBlack a lucrat doi ani pentru gasi raportul perfect intre ingrediente.

Graficul de mai jos ne arata puterea pieduta fata de distanta parcursa, iar testele au fost facute de un laborator independent. Acesta a fost facut la o rezistenta de 250w, cadenta de 100 rpm, viteza de 40km/h, temperatura de 25C si o umiditate de 25%. Testul a mers pana a atins o pierdere de 10w.

Dar cum se traduc aceste teste de laborator in lumea reala?

Noi am testat AbsoluteBLACK Graphen Lube pe biciclete de sosea, gravel, cx, mtb, pe ud, uscat si zapada pentru mai bine de 4 luni.

Bun, ce-am remarcat?

Daca in conditii de uscat, cu un lubrifiant normal trebuia sa curatam si sa reungem lantul dupa 150-250km, AbsoluteBLACK Graphen Lube rezista intre 500 si 650km. In functie de cat de mult praf era pe trail (sau sosea).

In conditii ude, dupa maxim 150km, nu mai aveam nici o placere sa pedalam cu lubrifiant clasic datorita zgomotului pe care transmisia o scotea. Vizibil, de la o tura la alta aceasta se uza. Cu AbsoluteBLACK Graphen Lube acesta rezista undeva la 350-450 de km, pana sa inceapa lantul sa “strige” dupa o portie noua de ulei.

De asemenea am remarcat ca transmisia in general s-a uzat mai greu si schimbam lanturile mai tarziu.

Pana la urma merita?

Daca ai o transmisie cel putin mid-level, da.

Daca transmisia ta e varf de gama, acest lubrifiant deja nu e un moft, e un mod de a prelungi viata acesteia. Deci o puteti lua ca o investitie, nu o cheltuiala.

Pentru a beneficia de toate avantajele pe care AbsoluteBLACK Graphen Lube le ofera, lantul trebuie curatat bine inainte de orice reziduu de lubrifiant. Pe site-ul celor de la AbslouteBLACK gasiti toate informatiile, nu va mai incarcam noi cu mai multe continut.

AbsoluteBLACK Graphen Lube este disponibil in Romania numai prin CycleMaster.ro, unde de altfel gasiti intreaga gama de produse AbsoluteBlack, direct din stoc, sau la comanda.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.