Gelu Carbon Creation este o companie fondata in 2013 de Anghel Ivanof. El este legat de industria materialelor composite de peste 30 de ani. In anii ’90 Anghel a plecat din Romania si s-a stabilit in Portugalia. Da dragilor, Anghel e roman din Tulcea, deci puteti fi mandri ca un roman produce cea mai usoara sa de bicicleta din lume.

La inceputuri Anghel a inceput sa repare numeroase componente de carbon in sporturi precum canoe, windsurfing. Cunostintele dobandite l-au ajutat sa intre in lumea ciclismului in 2005 reparand si acolo piese de carbon.

Antentia pe calitate

Primul prototip a fost creat in 2006. De atunci echipa Gelu se perfectioneaza datorita competentelor pe care le au in lumea aeronautica si ortopedica precum si cei mai buni sportivi din Portugalia concentrandu-se pe ergonomie, comfort si cele mai noi tehnologii.

De ce o sa Gelu?

Din motive economice e foarte simplu sa produci sei de plastic si otel, cum fac multe companii, fiindca aceste materiale ieftine permit productia masiva. Totusi plasticul este foarte maleabil si nu poate suporta greutatea unui ciclist fara a se deforma excesiv asa ca exista presiune in plus pe ischion, asa ca alegerea corecta a seii e un lucru foarte important fiindca face parte din contactul vostru cu bicicleta si e imperios necesar sa fie foarte comoda. Seile ieftine de obicei nu au nici un fel de ergonomie si se crede ca daca sunt mai moi sunt mai bune, ceea ce e total gresit.

De asemenea o alta problema e lipsa deschizaturii in partea din fata a seii, unde exista altfel din nou extra presiune acum pe zona prostatei putand crea probleme urologice barbatilor.

Seile Gelu au in spate ani de cercetare si imbunatatiri plus feedback de la ciclisti care n-au reusit niciodata sa se impace cu seile “clasice”, asa ca a fost pus accentul pe un concept care ii face unici.

Seile vin in mai multe categorii de la G care e cea mai inclinata, la K care e cea mai plata, acoperind astfel toate tipurile de configuratii ale oaselor bazinului.

Sinele sunt si ele gandit special pentru ca permit flexarea laterala a seii compensand astfel unghiului diferit al oaselor cand pedalezi.

Prioritatea celor de la Gelu a fost intotdeauna comfortul dar si calitatea, acestia folosind materiale pe care in mod normal le gasesti in industria aeronautica. Greutatea redusa a fost direct influentata de performanta bicicletelor, in special cand stai in sa, sprintezi sau te cateri, eliminand efectul de pendul.

BikeRadar a incadrat seile Gelu intr-una din cele mai bun piese usoare pentru o bicicleta, producatorii artizanali de biciclete le folosesc pentru a economisi grame iar rideri de top le folosesc, mai pe fata, mai pe ascuns pentru comfortul lor.

In plus, sa nu uitam, cea mai usoara sa a lor are doar 38 de grame, care de altfel e si cea mai usoara din lume.

Deci sei 100% produse manual in Portugalia de un Roman. Multumim Anghel pentru ca esti un exemplu de om care a reusit sa faca ceea ce-i place si sa ii bucure si pe altii cu acest lucru.

Gelu Carbon Creation sunt disponibili acum in Romania prin unicul importator Cycle Master, magazin care de altfel se ocupa doar de piese, biciclete si echipamente premium si lighweight. Toata gama poate fi adusa la comanda, iar in plus de asta se poate personaliza in pretul seii cu numele rider-ului, drapelul tarii sau alte caracteristici indicate de client. Cat de tare e asta?

 

 

foto credit: bikerumor.com / biketoday.news / bikeradar.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.