Challenge nu cred ca mai are nevoie de nici o prezentare pentru cei care se dau cu bicicleta in mod constant la curse si in special la Cyclocross.

Nici modelul lor Baby Limus, care este o anvelopa intermediara de noroi, adaptata dupa modelul Limus, care este ideala pentru acele curse in care noroiul e “pana-n gat”. Alegerea anvelopelor la CX e foarte importanta si de aceea trebuie luat in calcul si Baby Limus. Cu un crampon lateral ceva mai inalt decat cel de pe calea de rulare feedback-ul este unul foarte bun, indiferent de conditiile meteo.

Pe uscat: ruleaza bine si vireaza cu incredere.

Pe umed: ai aderenta excelenta atat in curbe cat si pe urcari sau plat

Pe noroi: se descurca mai mult decat decent dar cu siguranta fratele mai mare Limus e solutia cea mai buna. Totusi Baby Limus e o varianta buna in cazul in care nu ai 5 seturi de roti cu cate un model de anvelopa pentru toate conditiile meteo in parte.

Noi am testat modelul “intermediar” cel de 120tpi, din gama “Race Series” care are un pret bun de vanzare, este pliabil si usor. Cu toate ca are o calcasa subtire si o protectie la pana limitata l-am folosit atat cu camera cat si tubeless cu toate ca acest model, in momentul in care l-am testat noi nu era tubeless ready.

Cu camera: am putut merge cu presiunea ceva mai mica decat cea recomandata de cei de la Challenge cu toate ca acest lucru nu este recomandat. Am mai lovit ici colo cate o piatra de janta sau o radacina dar fara urmari majore si fara snake bite.

Tubeless: a urcat lejer pe janta (poate si fiindca janta e tubeless ready) dar s-a sigilat mai greu, in decursul a cateva zile folosind aproximativ 60ml de solutie Peaty’s tubeless sealant. A trebuit sa folosim totul cel putin presiunea minima recomandata deoarece altfel reuseam sa burp-uim destul de usor anvelopa de pe janta in cazul virajelor mai stranse sau mai bruste.

Per total anvelopa ne-a placut foarte mult si putem spune cu mana pe inima, dupa 6 luni de testat in diferite conditii meteo ca Baby Limus este un model excelent de all around. Mai ales in cazul in care exista doar unul sau doua seturi de roti pentru bike-ul de CX. Baby Limus are variante mai ieftine, cum a fost cea testata de noi pana la modelele tubulare Pro cu 300 tpi si camera de latex asadar indiferent de buget vi-l puteti achizitiona. Daca optati pentru modelul mai ieftin, cel cu marginea maronie arata de efect pe bicicleta.

 

Producator: Challenge

Model: Baby Limus

Varianta: Race Series

TPI: 120

Latime: 33mm

Greutate: 320 grame (cea oferita de producator)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.