Sram a avut si are mare incredere in grupurile sale cu o singura foaie. La inceput a fost XX1, apoi X01, ultimul grup cu o singura foaie lansat fiind CX1. Acum e randul unui nou grup numit X1.

Toate acestea au in comun mai multe caracteristici: performanta, simplitate, durabilitate si greutate scazuta. Pe langa toate acestea folosind o singura placa, dupa cum am mai spus, beneficiezi toate rapoartele disponibile.

Noul grup X1 se va potrivi oricarui rider fie el pasionat de XC sau All Mountain, avand un pret mai scazut decat XX1 sau X01, fiind preferat deja si de foarte multi producatori de biciclete pentru echiparea unor noi modele de 2015.

In mare parte X1 are parte de toate tehnologiile folosite de XX1 si X01, diferenta mare gasindu-se la pinioane.

Acestea au parte de tehnologia Mini Cluster, fiind niste pinioane hibride. Adica doar cele mai mici trei pinioane sunt frezate dintr-un singur bloc de otel, restul fiind frezate individual si capsate impreuna. Asadar acest grup de pinioane ar trebui sa fie mai ieftin decat cel XX1 sau X01, pretul celor doua din urma fiind motivul pentru care multi rideri inca sunt descurajati sa faca upgrade.

De asemenea angrenajul va fi o varianta mai ieftina cu brate de aluminiu disponibile in trei variante S1000, S1200 si S1400, toate avand placi disponibile de la 30 la 38 si un BCD de 94mm. Diferenta e ca bratele sunt frezate si spider-ul poate fi schimbat doar in cazul modelului S1400. In schimb placile vor avea aceelasi tip de dinti precum XX1 sau X01, acest lucru oferind incredere maxima.

Momentan, ca maneta de schimbator va exista doar una tip trigger, dar lantul va fi unul complet nou. Mai jos puteti vedea un filmulet de prezentare, in care sunt explicate mai pe larg toate noutatile, iar in galeria foto puteti gasi toate specificatiile tehnice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.