V-am mai povestit intr-un articol anterior despre noua furca Rock Shox RS-1, dar acum venim cu date oficiale.

Cei de la Rock Shox au incercat si ei spun ca au scos pe piata cea mai eficienta furca de XC. Au luat absolut totul de la zero si au creat o furca care poate fi folosita cu succes in orice Cupa Mondiala. RS-1 este rezultatul a 25 de ani de experienta si rafinament plus doza de curaj de a iesi cu ceva nou in cazul acesta sasiul inversat.

Noua furca RS-1 va fi disponibila din iunie 2014, doar pentru roti 29er, cu un travel de 80, 100 sau 120mm, cu brate de 32mm, tratate Fast Black, precum noile Pike, Sid, Revelation sau Boxxer. Gatul va fi conic din carbon, vor avea un offset de 46 sau 51mm. Axul va fi unul special denumit Predictive Steering. De asemenea cartusul va fi unul nou – Damper Accelerator, care va putea fi blocat precum orice model XX. Acesta va fi Solo Air. Furca va avea o greutate de 1666 grame, iar pretul recomandat de vanzare in Europa va fi de € 1,658.

Acest nou design de furca face sa nu mai fie folosit material extra doar pentru a face furca folosibila, astfel ca integrarea bratelor, gatului si podului furcii in noul cadru de carbon a dat nastere unui rezultat deosebit. Toate aceste lucruri fac din noul RS-1 o furca cu o precizie si o rigiditate fenomenala.

PREDICTIVE STEERING

In ultimii 20 de ani, inginerii au trebuit sa aleaga de fiecare data intre a fi usoara sau flexibila, intra fi rigida sau grea. Aceasta dilema s-a pastrat pana acum. Rock Shox nu se bate cu pumnul in piept ca ar fi inventat furca inversa, pentru ca nu e asa si ei o stiu. Dar sunt prima companie care scot pe piata o furca suficient de usoara pentru Cupele Mondiale de XCO dar rigida in acelasi timp (torsional vorbind evident). Predictive steering incorporeaza noul strangator de 15mm Maxle Ultimate, combinat cu un ax interior marit, denumit Torque Tube. Cand tot sistemul este montat pe drop-out, Torque Tube-ul devine o parte din furca oferind acea rigiditate de care va tot povestim de la inceput. Diferenta de greutate intre acest sistem si unul standard de 15mm este minima, avantajele fiind mari in schimb.

Aceasta noua tehnologie va fi disponibila doar penru RS-1 si rotile Rise XX, Rise 60 29er si Roam 50 29er.

Mai multe insa puteti afla din filmuletul de mai jos, Jed Douglas, Product Managerul de la Rock Shox povestindu-va mai pe larg absolut toate aceste detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.