La Demoday, cel mai fain e ca poti testa ceea ce in mod normal vezi destul de rar live. Azi va povestim despre noile furci Lauf Trail Racer 29er. Islandezii au venit cu un model si concept nou despre care noi v-am mai povestit.  Asa ca trecem direct la subiect.

Legat de durabilitate nu cred ca e cazul sa incepem sa dezbatem tocmai pentru ca furca nu are nevoie de intretinere. La cele 980 de grame pe scurt se poate spune ca e incredibila. Are un travel de doar 60mm, dar avand in vedere ca e peste un 29er se simte ca un 90-100mm pentru un 26″.

Modelul testat a fost cel cu lamelele “medium”. Pe traseul de test am avut parte de toate conditiile posibile pentru o zi tarzie de vara racoroasa: radacini si pietre, ude si uscate, pietris, pamant si asfalt. Furca s-a miscat foarte bine, mai bine decat am fi crezut. Travelul este suficient pentru o cursa de XCO sau Marathon nu prea accidentata. Pentru cei care cauta ceva usor  este ideala. Este progresiva, ceea ce am crezut ca nu prea se poate, insa tocmai lamelele si constructia lor fac posibila aceasta progresivitate.

Dezavantaje? ar fi cateva: lipsa unui “rebound” reglabil, care ar fi necesar in unele situatii si lipsa unui blocaj. De asemenea este putin mai flexibila decat alte furci din aceasta categorie high end (Ex. Rock Shox Sid). Dar noi credem ca baietii de la Lauf care nu doar stau la birou ci se si dau cu bicicleta, o vor imbunatatii, chiar daca ii vor creste putin greutate, pentru ca in final este un produs cu potential destul de ridicat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.