Rasfoiam internetul de dimineata, ca un ziar, cand am dat peste un articol pe PinkBike.com unde la Fort William, Britton Fraiser a fotografiat in premiera niste prototipuri de la Sram. Schimbatorul este construit in stilul XX1, dar are o cusca si un punct intre cusca si paralelogram mai mic, foarte similare modelelor de DH actuale. Intrebarea care ne trece prin minte acum ar fi urmatoarea: e o varianta XX1 de DH sau un nou schimbator, poate X01?

Acest nou model a fost zarit pe bike-urile lui Aaron Gwin, Sam Hill si Steve Smith. Pe langa asta Gwin mai foloseste un set de pinioane care integreaza tehnologia X-Dome, dar are numai 7 pinioane. Practic din al 8-lea pinion s-a realizat ca un “bashguard” insa pentru ca lantul sa nu cada inspre spite pe zonele mai dificile ale unui traseu.

Inca nu exista nici un comunicat oficial din partea celor de la Sram, dupa cum era si normal, insa banuim ca vor aparea informatii utile la timpul lor.

Foto: Britton Fraiser si informatii via pinkbike.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.