E oficial. Shimano introduce noile discuri hidraulice pentru sosea. Daca deja toata lumea stie ca franele disc Shimano sunt apreciate la mountainbike, acum producatorul japonez a pregatit un nou grup Ultegra Di2 cu frane hidraulice.

Noul model are manetele total reconcepute, de asemenea un disc de 140mm, butuci sau roti dedicate.

Franele vor folosi evident ulei mineral si vor fi compatibile, dupa cum am spus cu tehnologia Di2. Practic, conform producatorului, cu aceste noi frane forta necesara pentru a frana va fi mai mica, practic totul fiind mai eficient.

Discurile vor fi IceTech, fiind cunoscute si acestea de la mountainbike, de la grupurile XTR si XT, temperatura fiind redusa cu aproximativ 100 de grade. Marimile de disc disponibile vor fi de 140 si 160mm (doar centerlock).

De asemenea odata cu aceste noi frane, Shimano lanseaza si noile roti WH-RX32, compatibile cu 11 pinioane si evident center lock. Avantajul cu aceste frane va fi ca suprafata de franare a jantelor nu se va mai uza.

Tot sistemul de franare va avea aproximativ 1060 de grame, iar rotile vor avea 1795 grame. Aici cred ca s-ar mai putea lucra, dar poate au in vedere si un grup Dura Ace asemanator.

Printre noutati, noul grup Ultegra va fi upgradat, angrenajul urmand sa aiba 4 brate, precum fratele mai mare si o trecere la 11 pinioane.

In mare cam asta ar fi, vom mai reveni cu detalii odata ce le primim.

Foto si info via Shimano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.