Zipp a lansat oficial noile roti disc 303 Firecrest. Calitatile principale sunt durabilitatea, greutatea redusa, rigiditatea si puterea de franare datorita discurilor. Caseta este special conceputa pentru 11 pinioane si are niste rulmenti noi mai mari decat pana acum.

Aceste vor fi disponibile atat varianta tubulara cat si clincher. Ambele variante sunt optimizate pentru o performanta sporita  in cadrul mai multor discipline din care amintim cyclocrossul dar nu numai, fiind o varianta buna chiar si pentru Paris-Roubaix.

Rotile sunt spitate in 3 pentru o rezistenta si rigiditate sporita, ceea ce rezulta in mod evident o transmitere a puterii mai buna dar si un control mai bun la franare. Evident sunt si aerodinamic foarte eficiente profilul de 45mm avand mai multe victorii la activ dintre care mentionam Turul Flandrei, Paris-Roubaix dar si nenumarate curse de ciclocross.

Deci putem spune ca frana disc combinata cu calitatea superioara a rotii este ceea ce considera si “veteranul” Tim Johnson: “smooth is fast”. O franare mai tarzie inseamna un timp mai bun. De asemenea Tim a spus ca “in conditii de uscat un singur deget e suficient pentru a frana, iar in conditii de noroi, a avea frane eficiente inseamna diferenta intre a lua o curba rapid sau a iesi in decor”.

 

Aceste roti vor fi disponibile din Iulie 2013 si vor avea un pret de pornire de 1035 euro (roata fata) si 1265 euro (roata spate) in functie de model.

Greutate:

Carbon Clincher Fata 780g, Spate 900g
Tubular Fatat 660g, Rear 775g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.