Ne-a sarit in ochi acum cateva zile un nou rotor de frana, in special prin greutatea lui redusa. Dupa aceea am aflat si de firma care il produce. Aceasta se numeste “absoluteBLACK” si este situata in Marea Britanie.

Aceste bijuterii, sunt create de catre un singur inginer, de la creatie pana la productie. Pot fi comandate doar de pe site-ul absoluteBLACK momentan, pentru a mentine preturile cat mai reduse, avand in vedere ca vorbim despre produse high-end destul de scumpe.

Un alt lucru interesant este faptul ca si un proiect de “crash replacement”. Astfel ca daca ai un accident si discul tau absoluteBLACK are vreo problema, poate fi inlocuit la un pret redus.

Cel mai usor disc center lock, este modelul Raven SL, care are 95 de grame in varianta de 160mm. Pe viitor vor fi disponibile si variante de 140 sau 180mm. Spiderul este din aluminium 7075 T651, anodizat, suprafata de franare din otel 420, iar suruburile care fixeaza suprafata de franare de spider din titaniu Ti6Al4V. Acest disc este recomandat in special pentru concursuri sau trail, si are limita de greutate de 90de kg pentru riderii mai agresivi si de 105kg pentru cei care se dau recreational. Placutele care sunt recomandate sunt cele organice sau semi metalice.

De asemenea curand vor fi disponibile si roate pentru butucii cu prindere disc ISO, din titan Ti6Al4V care vor avea o greutate de 49 de grame pentru varianta de 160mm si 40 de grame pentru cea de 140mm.

Un ultim lucru care trebuie sa il retineti. Toate produsele absoluteBLACK sunt produse in Marea Britanie.

Foto si info via absoluteBLACK

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.