Faimosul producator al pedalelor Eggbeater, si-au marit orizonturile, incepand si productia de roti. Anul acesta insa, datorita trendului, au scos pe piata si variante pentru 29er.

Azi dorim sa va prezentam pe scurt modelul Cobalt 11 29er, modelul de top al celor de la Crankbrothers.

Acest model a fost premiat anul acesta la Eurobike, cu premiul pentru design si inovatie !

Incepem practic prin a va spune ca aceste roti au 1550 de grame setul, au jantele din carbon, cu o latime interioara de 19mm si sunt compatibile doar cu franele disc. Au spite de tip “twinpair” intalnite doar la ei, butted 2.0-1.5-2.0, 24 la numar si cu nipluri de aluminiu. Butucul fata este compatibil cu ax de 9mm sau 15 si are 2 rulmenti iar cel spate cu ax de 135 x 10mm sau 142 x 12mm, fiind un nou standard pe piata si avand 4 rulmenti, caseta de pinioane fiind din aluminiu. Sunt compatibile cu cauciucurile tubeless sau tubeless ready, fiind recomandate cele cu o latime intre 1.9 si 2.3.

Au o garantie de 2 ani de zile si pretul recomandat de vanzare pentru Europa este poate putin piperat: €2200, insa se pare ca primele review-uri lauda aceste roti.

Va tinem la curent daca apare ceva nou de la Crankbrothers, fie ca e vorba de vre-un test, sau un produs nou.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.