Ceradure este o firma cu sediul in Olanda, specializata pe piese foarte usoare. Poate ati auzit de ea din lumea motorsportului, insa si pe linia de ciclism, face progrese incredibile.

Dupa ce acum mai putin de-o luna de zile am prezentat in premiera pentru Romania, cele mai usoare pinioane de sosea de la ei, intr-un scurt articol care-l puteti citi AICI, la Eurobike nu am putut sa nu trecem pe la standul lor sa ne clatim ochii.

Insa inainte de expozitia propriu zisa am avut sansa sa testam si pinioanele lor de MTB, despre care inainte nu se stiau decat niste zvonuri. Pe langa greutatea scazuta a acestora, putem afirma cu mana pe inima, ca performantele sunt foarte bune. Schimba foarte bine, cel putin pe uscat, cat am avut noi ocazia sa le testam. Nu s-a simtit nici o diferenta fata de alte pinioane de otel. Mai ramane sa vedem cat sunt de rezisntente.

Dupa ce le-am testat si le-am vazut la expozitie, am ramas din nou surprinsi, intr-un mod placut, pinioanele fiind mai usoare decat s-a crezut (dupa cum o sa puteti vedea in fotografiile de mai jos). Adica in loc de 154 de grame, au 146 grame ! Asa ceva mai rar se vede 😉

Ca sa facem o comparatie, pinioanele Ceradure pentru MTB sunt mai usoare cu 58 de grame decat Sram XX sau 108 grame decat Shimano XTR, variantele 11-36.

Daca nu stiati deja, ele sunt fabricate din aluminiu, mult mai rezistent decat 7075, acoperite mai apoi cu un strat ceramic, combinat cu teflon, astfel ca se va reduce frecarea lantului cu pinioanele iar noroiul nu se va mai lipi de pinioane. Un alt lucru foarte important este faptul ca toate produsele Ceradure sunt produse in totalite in Olanda.

O alta noutate, este pipa din Magneziu. Are 85 de grame la 100mm lungime, iar pentru siguranta voastra, inainte sa fie prezentata a fost testata EN. Si tot ca si standard vine cu suruburi de titan, care deja nu mai sunt o mare noutate pentru pipele usoare.

Daca va intrebati de ce aceasta pipa e fabricata din Magneziu, si de ce nu sunt mai multi producatori care sa lucreze cu acest material va spunem noi:

– Magneziul este cel mai usor metal disponibil.

– Absoarbe foarte bine vibratiile.

– Problema Magneziumului este coroziunea. Doar o simpla vopsea nu este suficienta. Astfel ca Ceradure a dezvoltat o astfel de protectie, eco-friendly, care este aplicata dedesupt de vopsea.

Atat pinioanele de MTB, cat si cele de sosea sau pipa, vor fi disponibile pe piata din primavara anului 2012.

Varianta pinioanelor de sosea pentru Campa vor aparea in vara lui 2012.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul http://www.ceradure.com

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.