Acros este o companie infiintata in 1999, la 30 de km de Stuttgart, mai precis la Renningen. Inca de atunci cei de la Acros s-au axat pe produse de cea mai buna calitate.

Anul acesta au lansat oficial si primul grup de transmisie hidraulic, care pare a se bucura de o curiozitate destul de mare din partea publicului.

Acest nou grup este de asemenea foarte usor, o maneta de schimbator avand 65 de grame, schimbatorul fata avand 79 de grame iar cel spate 159, la care se mai adauga sistemul de conducte, care si el este mai usor decat unul cu cablu conventional.

Mai jos va prezentam si cateva caracteristici ale noului grup A-GE:

– Tehnologie si inginerie Germana, care prinde viata prin cele mai performante aparate CNC

– Se poate schimba pana la 3 viteze simultan cu aceste manete de schimbator

– Sistemul foloseste ulei mineral iar frictiunea este aproape inexistanta

– Sistemul poate fi adaptat pentru 8, 9 sau 10 pinioane

– Manete de schimbator compatibile cu Matchmakerul de la Sram.

Le-am testat si noi la Eurobike si chiar daca a fost pentru o foarte scurta perioada, ni s-a parut cu totul si cu totul o alta experienta in ceea ce consta schimbarea vitezelor. Practic cand ai sistemul A-GE poti uita cu totul ceea ce stiai inainte despre tot ce inseamna “a schimba vitezele”.

Nu stim cum se comporta in timp, sau daca se poate distruge la o cazatura, dar putem crede ca este ca si in cazul franelor hidraulice: de foarte putine ori se strica la primele cazaturi.

Asa ca daca bugetul va permite, Acros A-GE este un produs care noi sa il recomandam cu incredre ! Mai ales deoarece este mai usor decat aceleasi piese XTR cu 176 de grame, X.0 cu 229 si XX cu 150 de grame

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.