Cei de la Ceradure, cunoscuti pentru piesele lor pentru masina si motocicleta, folosite si in Paris-Dakar au scos pe piata cele mai usoare pinioane din lume.

Acestea sunt pentru sosea, pe 10 randuri, facute din aluminiu si tratate ceramic si cu teflon, pentru o rezistenta sporita.

Greutatea este de 84 de grame (!) la care se mai adauga 4 grame pentru lockring. Adica, sa fim mai precisi, sunt cu 71 de grame mai usoare decat Sram Red si cu 78 de grame mai usoare decat Dura-Ace.

Producatorii ne asigura ca durata de viata a acestor pinioane va fi de cel putin 5000 de km, ceea ce, sa fim sinceri, pentru o astfel de greutate, chiar ar fi un record. Pentru cei care si-ar dori asa ceva si pe mtb, nu trebuie sa va ingrijorati. Se lucreaza si la un grup de pinioane pentru mountainbike, tot pentru 10 viteze care va cantari undeva la 143 de grame, insa pretul va fi de aproximativ 350 de euro.

Photo: John Whitney/BikeRadar

 

One thought on “Cele mai usoare pinioane din lume

  1. wow, eu n-as avea incredere 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.