Padurea Faget, din Cluj Napoca a gazduit in 16 aprilie 2011 cea de-a doua editie a competitiei Maros Bike XCO Cup, concurs la startul caruia s-au aliniat mai mult de 100 de sportivi din tara si din strainatate.

La dificultatea traseului tehnic si spectaculos s-au adaugat si portiunile cu noroiul cauzat de ploile din ultimele zile, toate acestea creand premizele unui concurs de calitate. Spectatorii care au infruntat vremea racoaroasa i-au putut vedea in actiune pe unii dintre cei mai titrati concurenti din tara si din strainatate. La numele binecunoscute ale lui Tudor Oprea, Lucian Logigan sau Elisei Miron din Romania, Parti Andras si Buruczki Szilard din Ungaria, li s-au adaugat cele ale concurentilor din echipa nationala a Serbiei(5 reprezentanti), Slovacia(Haring Martin) si chiar din Spania(Oriol Domenech Fernandez). Duelul bikerilor de elita a fost precedat de concursul de la categoria ‘Hobby’, care pe durata a 3 ture dificile¬† (avand lungimea de 4,8km si o diferenta de nivel de 180m pe tura) a pus la incercare conditia fizica si pregatirea tehnica a ‘Hobbyistilor’. Nou formata echipa Pro Cycling Geiger Team a dominat cele mai multe dintre categoriile de varsta de la concursul ‘Hobby’ obtinand 6 clasari pe podium.

Scenariul concursului de la categoria de Elita a fost foarte similara cu cel din 2010, cand un grup constand din 3 rideri din Ungaria si unul din Slovacia s-au desprins inca din prima tura, dominand concursul(slovacul Lami castigand in 2010). De data aceasta insa rolurile s-au schimbat si a fost randul riderilor din Ungaria(Parti Andras si Buruczki Szilard) sa controleze ritmul si sa se detaseze rapid. Pana la urma atacul decisiv i-a apartinut lui Parti, care in tura a 4-a a reusit sa-si devanseze coechipierul si sa se impuna la final. Podiumul a fost completat de un alt concurent din Ungaria, Blazso Marton, iar locul 4 i-a revenit lui Haring Martin din Slovacia. Desi concurentii romani nu au reusit sa prinda podiumul, ei au facut o figura frumoasa, obtinand locurile 6 si 8 prin Lucian Logigan si Tudor Oprea. La Juniori Elite, sportivii de la CS Muresul au dominat concursul obtinand locurile 1-3, iar la femei victoria i-a revenit lui Gyurka Zsuzsa de la Master Ski& Bike Club, ea fiind urmata de Tif Linda(Garage Racing) si Piringer Beata, de la C.S. Muresul.

Evenimentul a inclus si un concurs pentru copii, unde micii amatori ai pedalatului au putut sa faca cunostiinta cu acest sport superb.

Concursul a fost organizat de Clubul Sportiv Maros sub egida Federatiei Romane de Ciclism si Triatlon fiind inscris in Calendarul international UCI Class 2,  importanta lui fiind sporita si de faptul ca punctele UCI acordate (primilor 10 rideri) conteaza in lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice din 2012.

Bugetul de premiere a fost asigurat de Maros Sport, sponsorul unic al evenimentului si a insumat 3000 Euro (in bani pentru elite si in produse pentru hobby). La buna desfasurare a evenimentului au contribuit si Echia Clujul Pedaleaza, Clubul Montan Carpati 29, Romanian Rescue Association si Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj.

Mai multe detalii despre eveniment pe www.cupa.marosbike.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.