Pentru cei cu fobia gramelor, in fiecare zi ne gandim cum sa facem bicicleta mai usoara, fara insa a afecta rezistenta si functionalitatea. Ei bine o solutie ingenioasa este oferita de cablurile Power Cordz.

Power Cordz este singurul cablu sintentic de pe piata pentru frane si schimbatoare. Au fost realizate de Tony DuPont datorita pasiunii pentru biciclete si geniului sau. Produsul final trebuie sa recunoastem ca este impresionant.

El a fost vandut pentru prima data in 2004 in statele unite iar prima vanzare internationala s-a facut in Germania in 2005. Power Cordz au fost si sunt fabricate pana in acest moment in Statele Unite ale Americii.

Power Cordz sunt realizate din Zylon sau PBO (mai pe engleza: p-phenylene-2,6bezobisoxazole). Peste 10.000 de astfel de fibre alcatuiesc un cablu. De asemenea ele sunt de doua ori mai rezistente decat otelul PBO=5,8GPa iar otelul=2.8GPa si cu 75% mai usor de acesta, facand o economie de pana la 60grame cand sunt schimbate toate cablurile.

Aceste cabluri au raportul cel mai bun pret/gram cand e vorba de a face bicicleta mai usoara, avand un cost mediu de $0.54/gram pe gand pedalele CB Eggbeater 4ti au un pret de $1,77/gram, tija de sa Ritchey WCS Carbon un pret de $1,84/gram, franele Magura Marta $1,13/gram sau schimbatorul de spate Shimano Dura Ace un pret de $1.46/gram. Acest lucru spune tot.

Power Cordz nu vor rugini sau coroda NICIODATA, nu se intind ca otelul ceea ce inseamna ca nu vor trebui reglate si dureaza cu pana la trei ori mai mult decat cablurile obisnuite. Coeficientul de frictiune fiind foarte redus, rezulta o franare sau o schimbare a vitezelor usoara.

In acest moment noi testam pentru dumneavoastra aceste cabluri pentru a va oferi o varianta alternativa la cablurile conventionale in vederea obtinerii unei greutati reduse si a unor performante crescute.

Tinem sa mentionam ca Power Cordz sunt compatibile cu cablurile exterioare Nokon sau Alligator I Link ceea ce inseamna ca mai puteti scadea cateva grame.

Singurele dezavantaje, desi nu pot fi numite asa ar fi ca trebui sa aveti o atentie marita la cablurile exterioare pentru a nu distruge Cordz-urile, compatibilitatea cu unele manete de schimbator Sram sau Shimano, care au nevoie de mici modificari, pentru a functiona si poate pentru unii pretul.

Printre avantajele observate pana in acest moment ar fi faptul ca schimbatul vitezelor se face mult mai “smooth” fara nici un fel de intretinere.

Speram ca in viitorul apropiat vom avea si in Romania un importator Power Cordz astfel ca doritorii nu vor mai fi nevoiti sa isi comande de prin tarile “calde” produsele.

Mai multe detalii despre cablurile, putem zice, minune, gasiti pe site-ul lor: http://www.powercordz.com/

In continuare va vom prezenta cateva filmulete care va vor ajuta mai usor sa intelegeti cum se monteaza un astfel de cablu pentru a beneficia de toate avantajele lui.

Iar in final cateva fotografii a cablurilor inainte de a fi montate:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.