Santa Cruz a oferit pe piata cateva poze cu noul Nomad Carbon! Acest bike este asteptat de mai bine de un an. Pe site-ul oficial inca nu apare, dorind sa fie lansat la Sea Otter Classic.Fata de modelul anterior de aluminiu, cel de carbon e mi usor cu 565 de grame. Dar se anunta a fi mai rigid si mai rezistent. Cadrul va urma sa aiba undeva la 2750 de grame cu soc Rock Shox Monarch 3.3.

Partea de fata este intarita si rigidizata fiind construita dintr-o singura bucata, mai precis, 5 straturi de carbon UD, 2 straturi aramidice iar unul 3k de legatura. Chainstay-urile de asemenea au straturi suplimentare de materia, pentru a fi mai sigur pe trailurile stancoase pentru care a fost proiectat acest bike.

Oricum, luand in calcul toata evolutia din ultimul timp a carbonului, cred ca am fi toti uimiti sa vedem o sectiune prin acest cadru.

Suspensia spate este identica cu cea regasita la modelul Nomad de aluminiu, avand un Pivot Virtual (VPP) si un travel de 160. Partea de jos a linkului e de aluminiu si are niste orificii care permite gresarea rapida a acestuia, iar linkul de sus este din carbon. Ambele se demonteaza foarte usor pentru a face service-ul complet atunci cand este cazul.

Pe downtube, cei de la Santa Cruz au adaugat o banda de carbon de protectie, iar pe chainstay o bucata de metal pentru a nu distruge cadrul in cazul unui chainsuck. Headtube-ul este de 1.5 pentru a oferi o rigiditate crescuta.

Momentan vor fi disponibile doar pe negru si alb, mai precis pe alb sau doar lacuit cu niste dungi gold.

Noul Nomad C va fi disponibil in Statele Unite la mijlocul lunii Iunie, iar prin Europa ceva mai tarziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.