In 2009 la Eurobike FSA a lansat un nou model de angrenaj denumit “386”. Un tip de angrenaj cu prinderea placilor in 3 suruburi, model adoptat de Middleburn de mai demult.

Cel mai usor model din gama 386 este K-Force Light. Acesta este disponibil in doua variante: MegaExo si BB30. Bratul angrenajului este construit din carbon, gol pe dinauntru, axul angrenajului este din otel iar rulmentii sunt ceramici. Placile sunt din aluminiu 7075 CNC made, la fel si suruburile care prind placile. Ca si noutate, precum la alte angrenaje, suruburile care prin placile de bratele angrenajului nu mai au piulita, filetul fiind facut direct in placa mare, pentru a mai salva cateva grame.

Exista doua lungimi diferite de brate 170mm si 175. BCD-ul este de 86mm, iar combinatiile de placi sunt 42-27 sau 40-27, fiind compatibile teoretic pentru 9 viteze, insa in configuratiile unor biciclete apar in combinatie cu noul grup Sram XX.

In varianta MegaExo angrenajul are 632 de grame si in varianta BB30 630 de grame, conform producatorului, insa nu sunt sunt incluse si greutatile rulmentilor sau monoblocului, ceea ce mai poate adauga pana la 100 de grame in plus.

foto: light-bikes.ro / info: FSA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.