Formula este o firma care s-a infiintat in 1987 si a inceput prin a produce roti si frane pentru motociclete. Apoi dupa anul 1993, Formula a fost prima companie care a creat si distribuit frane disc pentru mtb-uri.

Formula nu s-a oprit aici astfel ca acum are pe piata una din cele mai usoare frane disc din lume: R1. Cea mai usoara varianta are 263 de grame, conform celor de la Formula, fiind inclusa frana, discul de frane si toate suruburile necesare montarii. Frana e destinata in special pentru cursele de xc, insa are destula putere si pentru all mountain.

Maneta de frana dispune de un cilintru radial, de unde ii vine si numele, Radial 1, rezervor integrat, levier de tip flip flop din aluminiul sau carbon si un sistem care permite foarte usor aerisirea acestor frane.

Etrierul este format dintr-o singura bucata, avand pistoane de 22 de mm. Este de tip Post Mount fiind disponibile si adaptoare pentru montaj. Placutele standard sunt organice cu bracketul de aluminiu pentru a mai salva cateva grame.

Pentru cei care folosesc triggerele Sram, X.9 sau X.0 exista si un sistem Matchmaker, facut de Formula pentru a ajuta la scaderea greutatii totale a bike-ului.

foto: light-bikes.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.