Calfee e un brand, un nume in lumea bicicletelor de bambus. Insa ce stim noi de Calfee? Ce stim de bicicletele de bambus? Aici puteti urmari o scurta povestioara.

Craig Calfee a inceput totul in 1987, dupa ce a suferit un accident si avea nevoie de un cadrul nou. Si astfel primul prototip a fost conceput folosit acelasi material din care au fost construite vaslele de canotaj, un material compozit. In 1989 el a luat un imprumut de $10.000 si a angajat o persoana pentru a face primele masinarii si a produs primele cadre de carbon, testate de curierii si sportivii amatori din San Francisco. Mici ajustari au fost facute si cadrele erau gata sa fie puse in vanzare. Tot in acel an 1989, dupa cum ar spune degustatorii de vinuri, un an bun, la InterBike, cadrele de carbon au debutat in industria mondiala. Dupa 10 ani de la construirea primului cadru a aparut si brandul bine cunoscut astazi – Calfee Design

Biciclete Calfee de bambus au aparut in 2005, primele 12 fiind construite pentru angajati, rude si prieteni. Feedback-ul privind aceste biciclete a fost prea bun ca sa fie ignorat astfel ca s-a intrat in productie.

Acest lucru l-a facut pe Craig sa isi aminteasca de excursia sa in Africa din 1984, cand aobservat 3 lucuri: era foarte mult bambus, oamenii foloseau bicicletele dar nu aveau suficiente si aveau nevoie de locuri de munca. Astfel ca in urma unui anunt postat pe internet pentru a vedea reactia oamenilor, mai multe organiztii si persoane private au incurajat si sustinut financiar ideea lui Craig pentru a incerca. Astfel ca astazi in Ghana se construiesc biciclete de bambus, cele mai multe fiind cargo bikes.

Sa revenim in zilele noastre si sa precizam ca din fabrica Calfee ies mai multe tipuri de biciclete de bambus: mountainbike-uri 26 si 29er, roadbike, cyclocross, tandem si fixed/singlespeed. Craig spune ca bicicletele de bambus sunt mai tolerante la cazaturi, bambusul fiind un material foarte rezistent, poate de aici vine si garantia de 10 ani pentru fiecare cadru in parte.

De asemenea Calfee face si bike-uri custom, mai ales daca picioarele dumnavoastra sunt mai lungi sau aveti cateva kg in plus. Noi credem ca e o idee buna, pentru ca e greu sa gasesti intotdeauna un bike destul de mic sau de mare pentru a avea un ride comfortabil, poate si din pricina magazinelor care nu au pe stoc toate marimile. Astfel ca un bike custom poate fi facut exact pentru dumneavoastra.

In toti acesti ani cadrele de bambus de la Calfee au obtinut nenumarate premii in toata lumea, fiind foarte apreciate. Sa speram ca pe viitor vor fi vizibile si pe plaiurile mioritice

info si foto: calfeedesign.com

One thought on “Biciclete de bambus – Calfee Design

  1. flo

    Cam ce greutate are o asemenea bicicleta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.