Absa Cape Epic, este o cursa care se desfasoara in Africa de sud de 7 ani, pe durata a 8 zile in ultima saptamana din martie si prima din aprilie.

Traseul se schimba in fiecare an, astfel ca amatorii si profesionistii care vin sa pedaleze aproximativ 800 de km si 16.000m diferente de nivel sa vada toate frumusetile Africii de Sud. In acest an s-a pornit de la Wellington si se va ajunge la Lourensford Wine Estate.

Se alearga in echipe de 2, existand mai multe categorii: barbati, femei, mixt si master.

Vor partipa 1200 de atleti din 50 de tari, dintre care putem enumera pe Campionul Mondial de XC Nino Scurter (Elvetia), Campionul Mondial de XC din 2008 Christoph Sauser (Elvetia), Capionul Olimpic Bart Brentjens (Olanda), Jose Hermida (Spania), si castigatorii de anul trecut Karl Platt si Stefan Sahm din Germania, insa sportivi mai vin din toata lumea: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, China, Israel, Arabia Saudita, Suedia, SUA si Venezuela.

De mentionat este si faptul ca in stafful de concurs exista peste 600 de voluntari, care ajuta la buna desfasurare a concursului.

In acest an dupa 3 etape, astazi desfasurandu-se cea de-a 4-a, lideri sunt Karl Platt si Stefan Sahm (Team Bulls), conducand cu peste 4 minute, fata de urmaritorii lor Team Trek Brentjens (Bart Brentjens si Jelmer Pietersma) si MTN team Qhubeka Topeak Ergon (Kevin Evans si Alban Lakata).

Etapa de ieri in schimb a fost umbrita de moartea australianului James Williamson, editor la revista Enduro Magazine, care in acest an a dorit sa participe la legendara cursa. Era clasat pe locul 18, fara nici un fel de problema. Partenerul sau nu a putut sa-l ridice din pat, tanarul australian, decedand in scurt timp la spital.

Mai jos puteti urmari un scurt filmulet din prima etapa, dar si cateva fotografii din toate cele 3 etape desfasurate pana acum.

Toate drepturile asupra fotografiilor apartin: http://sportzpics.net/ fotografi: Karin Schermbr, Sven Martin, Nick Muzik, Gary Perkin.

6 thoughts on “Absa Cape Epic 2010

 1. Impresionanta cursa si mai ales, impresionanta desfasurarea de forte pentru organizarea unui asemenea eveniment! Faine poze!

 2. hehehe

  janta aia rupta e de la un set de xrc 1250…nu ma mira pt ca desi sunt usoare este clar ca jantele de carbon mai au multa dezvoltare in fata !

  bravo pt subiectele misto pe care le abordati

 3. light-bikes

  Lakata a facut pana, ca si Paulissen a dat jos cauciucul si a incercat sa mearga pe janta. Cea a lui Paulissen a rezistat 18 km, a lui Lakata … nu prea

 4. dude

  ar trebui pus ultimul interviu dat de Shimano, ce spune nenea despre folosirea carbonului la componente. Ca dovada, ne-o arata deja de ceva ani incoace, in special la pedaliere. Greutate, viata, pret cit si stabilitate, imbatabili, si asta cu un aliaj alu….

 5. light-bikes

  da, dar sa ramanem momentan la topic

  Mersi anticipat

 6. fiind vorba despre niste roti foarte usoare si fiind,banuiesc, in vizorul mai multor weight weenies mi s-a parut relevant sa comentam un pic pe tema rotii rupte, si comentariile cred ca au fost la tema…maratoanele sunt locul unde de regula se testeaza cel mai bine piese usoare de bicicleta
  cred ca ar fi o idee buna ca fiecare stire sa aibe si un corespondent in forum pt a putea fi comentat mai in detaliu

  oricum lamuririle au fost linistitoare si binevenite 🙂

  carbonul a evoluat si inca evolueaza foarte mult , cei de la shimano sunt foate sceptici in privinta carbonului si din anumite puncte de vedere le dau dreptate pana si eu, gasesc totusi ca sunt prea vehementi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

clear formSubmit

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.